Skal vi ringe dig op?

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

To mærkedage markeres samtidig i Overlund VVS ApS​

Virksomheden har eksisteret i 40 år, og dens stifter fylder 70 år

Af Knud Mogensen

Fredag den 17. marts er valgt som en praktisk dag at markere to begivenheder i Overlund VVS, Hamlen 12, Viborg, nemlig af firmaet blev stiftet for 40 år siden og at stifteren, Poul Erik Dalgaard, den 24. marts fylder 70år.

I 1996 blev Poul Erik Dalgaards nu 43-årige søn, Jørgen Dalgaard, firmates indehaver, og i 2001 blev Pauli Overgaard, 50 år, medindehaver. Aktuelt er der tre svende og en lærling ansat, men man køber sig til bogholderiet ude i byen.

Poul Erik Overgaard var allerede udlært som klejnsmed i Langå, da han i 1962 flyttede til Viborg. Jørgen Dalgaard fik sin første uddannelse i søværnet, nemlig som skruestrikarbejder. Han har senere suppleret udannelsen som VVS-tekniker og –installatør. Pauli Overgaard er udlært hos VVS-installatør Jørn Jasper, Viborg.

Siden 1974 har firmaets adresse været Hamlen 12, men da Poul Erik Dalgaard begyndte som selvstændig, var det under anderledes beskedne forhold, nemlig i garagen til privatboligen på Asmildvej. Her var der 16 kvadratmeter at gøre med, mens bygningerne på Hamlen 12 er på 260 kvadratmeter værksted og kontor.​

Ved 25-års jubilæet beskrev Viborg Stifts Folkeblad, hvordan Poul Erik Dalgaard var lidt af en Georg​

Gearløs-type. Han blev gift med datteren af en mineralvandsfabrikant og fandt ud af, at svigerfars

produktionsapparat godt kunen moderniseres, og det blev begyndelsen til, at Overlund VVS i de følgende år løste mange opgaver i bryggeribranchen, herunder for det daværende Odin i Viborg. Men også for Albani i Odense, Carlsberg i København og Pripps i Sverige. I dag er det andre tryper opgaver, man løser.

Poul Erik Dalgaard er stadig at finde i det firma, han stiftede i 1966. – Jeg må gerne gå lidt i vejen, siger han selv.

Specialopgaver

Men faktisk løser firmastifteren også nogle meget specielle opgaver fra tid til anden. Helt aktuelt er han i gang med at sætte skulpturen >> Søhesten << fra Latinerhaven i stand. Den har været udsat for hærværk, så der skal blandt andet støbes nye små søheste i bly. Også andre dele af skulpturen, som er af kobber, skal Poul Erik Dalgaard renovere efter hærværket.

Overlund VVS har gennem årene også medvirket ved mange større byggeopgaver. Nævnes kan Egeskov Centret, Revisorgården, Asmildkloster Landbrugsskole, Overlundgården, Overlund Skolen og naboen, Overlund Varmeværk. Aktuelt kan noteres, at man netop har løst en opgave med pålægning af skifertag.

Reception

40-års jubilæet og den forestående 70-års fødselsdag markeres i Overlund-hallen fredag den 17. marts fra kl. 12.​